Qëllimi i SEO (Search Engine Optimization) është mjaft i drejtpërdrejtë: objekti është të optimizoni faqen tuaj të internetit në mënyrë që të performojë më mirë në renditjen e kërkimit.
SEO mund të sjellë një normë konvertimi prej 14,6% në drejtimet tuaja.
Por SEO nuk është një proces i thjeshtë Të dhënat e numrave të telefonit SMS për Telemarketing sitelerini me tre hapa ose një listë kontrolli bazë ku thjesht mund të lundroni. Ka shumë pjesë që formojnë një tërësi më të madhe të një plani të suksesshëm SEO.
Pra, a jeni i ri në SEO dhe dëshironi të mësoni se si të krijoni strategji të qëndrueshme? Lexoni më tej për të zbuluar se si të ndërtoni një strategji efektive SEO.
Pse keni nevojë për një plan SEO? Dhe si ta bëni!
Ne përdorim fjalën plan si një mënyrë bazë për të shpjeguar strategjinë e SEO. Trajtimi i SEO-së tuaj po aq të rëndësishme sa do të bëni planin tuaj të biznesit dhe planin tuaj të marketingut është thelbësor.
E vetmja gjë që duhet të mbani mend në lidhje me SEO është se ajo nuk është kurrë një strategji e vetme që i përshtatet të gjithëve. Dhe ajo që funksionon për ju gjatë gjashtë muajve të parë apo edhe një viti mund të ketë nevojë të përshtatet dhe të zhvillohet pas kësaj.
Një plan SEO nuk është kurrë me të vërtetë i plotë; ja se si mund të vendosni planin e duhur së bashku.
Qëllimi i Strategjisë suaj SEO është të drejtoni trafikun në faqen tuaj të internetit. Cilado qoftë thirrja për veprim në faqen tuaj të internetit, nëse është një dyqan e-commerce apo një faqe informative për biznesin tuaj është e parëndësishme në këtë fazë të hershme. Gjithçka që ju nevojitet tani është të analizoni faqen tuaj të internetit, nga prapa në pjesën e përparme, çdo faqe të vetme.
Pjesa më kritike e këtij hapi është analizimi i përvojës së përdoruesit.
A është faqja juaj miqësore për përdoruesit?
A është faqja juaj e internetit e lehtë për t'u lundruar?
A janë të qarta thirrjet për veprim në faqen tuaj të internetit?
Ju duhet të jeni në gjendje të analizoni faqen tuaj të internetit sikur të ishit një vizitor objektiv i palës së tretë.
Ashtu si me çdo plan tjetër të brendshëm në biznesin tuaj, ju duhet të dini se ku po shkoni dhe duhet të dini se çfarë dëshironi të arrijë Strategjia juaj SEO.
Investimi i parave në planin dhe strategjinë tuaj të SEO është i nevojshëm, por mënyra themelore për të ditur nëse plani juaj po funksionon është të jeni në gjendje të gjurmoni përparimin.