ʻIke paha ʻoe i ka hoʻohana ʻana o kāu mea kūʻai aku i ka ʻimi e ʻimi ai i nā huahana a i ʻole nā lawelawe e pili ana i kāu ʻoihana? Ua hoʻonohonoho ʻoe i kahi hoʻolālā e hopu i ka mākeke huli ma 2019? No nā makahiki, hiki i ka 80% o nā hulina i hana ʻia ma Google. Eia naʻe, ke ulu mau nei ka ʻāina huli. E māhele ʻia kēia mākeke no ka hoʻololi ʻana o nā paepae like ʻole, nā mea hana a me nā ʻano mea hoʻohana i ke ʻano o ka hana ʻana o ka poʻe i kā lākou ʻimi no nā huahana a i ʻole nā lawelawe. E hoʻopilikia ʻia ʻo SEO a pono e ʻike nā ʻoihana i nā mea e hoʻopili ai i nā ʻano hulina o kā lākou poʻe ʻike, a me nā kumu e hoʻoikaika ai i kā lākou mākeke holoʻokoʻa.
SEO kuʻuna
I ka hapa nui o nā mākeke nui, ʻo Google ka mea pāʻani nui. Ma muli o ka telemarketing sms helu kelepona wahi o kāu ʻoihana, e loaʻa i nā ʻenekini ʻē aʻe ka māhele o ia mākeke. No ka laʻana, hana ʻo Yahoo a me Bing ma ka hapa nui o nā mākeke ʻōlelo Pelekania, ʻoiai ʻo Yandex ma Rūsia, Bing ma Kina, a me Naver ma South Korea e hoʻomalu i kā lākou mau mākeke, a ʻo Google kahi mea hoʻokūkū kokoke.
ʻO ka loaʻa ʻana o ka ʻike SEO i ka wā ma mua ua hoʻokumu ʻia ma luna o 3 mau kumu nui:
- Ka mālama ʻenehana o ka pūnaewele: nā loulou haʻihaʻi, nā hewa 404…
- ʻO ka ʻike i paʻi ʻia ma kahi pūnaewele.
- Nā loulou e kuhikuhi ana i ka pūnaewele.
E hoʻomau ʻia kēia mau mea nui i ka makahiki 2019 a ma waho. Akā, no ka pae pololei ʻana o kāu pūnaewele ma 2019, pono ʻoe e hoʻokō i kēia:
ʻO kahi hoʻolālā huaʻōlelo maikaʻi
ʻAʻole wale ʻo SEO e pili ana i ka hoʻonohonoho ʻana i nā huaʻōlelo huaʻōlelo hoʻokahi. Pono nā paena e loaʻa kahi hoʻolālā huaʻōlelo i hoʻopaʻa pono ʻia e kālele ana i nā huaʻōlelo nui āu e makemake ai i ka paena e hoʻonoho ai, a me nā huaʻōlelo hulina pili i hoʻohana ʻia e ka poʻe i ke kākau ʻana i kā lākou mau nīnau hulina.
Hiki i ka hoʻolālā huaʻōlelo ke hana a uhaʻi paha i kāu hoʻolaha SEO. Pono ʻoe e koho i kahi kōpili o nā huaʻōlelo e hiki ai iā ʻoe ke kūlana kūleʻa a hoʻohua i ka lele pūnaewele āu e makemake ai no kāu pūnaewele.
Pehea ʻoe e noiʻi ai a koho i nā huaʻōlelo?
Pono ʻoe e ʻike i nā huaʻōlelo i hoʻohana ʻia e ka poʻe ke manaʻo lākou e ʻimi i ka ʻike, huahana a lawelawe paha. Aia kekahi mau ala e hiki ai ke ʻike i kēlā mau huaʻōlelo:
Google Keyword Planner: Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka hāmeʻa Google Keyword Planner e ʻike ai i ka nui o ka ʻimi huaʻōlelo ma nā mākeke like ʻole.
E ʻimi i ka ʻikepili Nīnau Google Ads: Inā loaʻa iā Google Ads kāu ʻoihana, hiki iā ʻoe ke ʻike i nā huaʻōlelo huaʻōlelo pololei a ka poʻe e hoʻohana nei e ʻimi a hoʻololi i ka hāʻawi ʻana o kāu pūnaewele.
Nā Hua'ōlelo Manaʻo Google ma nā Huli Huli Organic: Hāʻawi ʻo Google i nā huaʻōlelo i manaʻo ʻia inā hoʻomaka ʻoe e paʻi i nā huaʻōlelo ma ka pahu hulina a i ʻole ma ka hopena o nā hopena hulina organik. Hiki iā ʻoe ke hoʻokō i nā huaʻōlelo mai nā pahu pane Google.
Pūnaewele me ka ʻike SEO
ʻO ka pili a me ka maikaʻi o ka ʻike o kāu pūnaewele e kōkua nui i ka hana SEO o kāu pūnaewele. ʻO ka ʻoi aku ka lōʻihi o ka maʻiʻo āu e hana ai, ʻoi aku ka nui o nā huaʻōlelo no ka ʻike.
Pono nā ʻoihana e loiloi i kā lākou ʻike e ʻike ai i kēia:
- Ka pili o ka maʻiʻo.
- Ke ʻano o ka ʻike.
- Nā hōʻailona maikaʻi maʻiʻo.
Pili Pili
Makemake nā ʻenekini e hāʻawi i ka hopena kūpono loa i nā hopena hulina organik no ka nīnau a ka mea hoʻohana e komo ai i ka ʻenekini huli. Hoʻoholo ʻia ka pili e nā huaʻōlelo i hoʻohana ʻia ma ka ʻaoʻao, ka pōʻaiapili i hoʻohana ʻia ai nā huaʻōlelo, a me ka nui o nā huaʻōlelo i loko o ka kikokikona (me ka hele ʻole ʻana e pale i ka hāʻule ʻana i nā hoʻolālā "over-optimization").
No ka hoʻomaikaʻi ʻana i kāu hana SEO, pono e ʻike ʻia nā huaʻōlelo kūpono i kāu ʻike pūnaewele. E kōkua kēia mau hōʻailona maikaʻi i nā ʻenekini huli e hoʻonui i kāu pūnaewele i nā hopena.
Nā huaʻōlelo niche target
Hiki iā ʻoe ke kuhikuhi i nā huaʻōlelo ākea, akā naʻe, pono ʻoe e ʻimi i nā huaʻōlelo niche a i ʻole nā huaʻōlelo lōʻihi e hiki ai i kāu pūnaewele ke loaʻa ka ʻike a me ka hele ʻana o ka organik. E kōkua kēia mau huaʻōlelo lōʻihi i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana kūlana o nā "hua'ōlelo nui" nui āu e koho nei.
No ka laʻana, inā makemake ʻoe i kāu pūnaewele e hoʻokūkū no ka huaʻōlelo "paona kaumaha," ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohui ʻana i kahi hoʻolālā ʻikepili e pili ana i kēlā huaʻōlelo. Aia kekahi mau koho:
- Nā ʻōlelo aʻoaʻo e lilo i ke kaumaha.
- ʻAi ʻai e lilo i ke kaumaha.
- Nā ʻai no ka lilo ʻana o ke kaumaha
- Hoʻolālā meaʻai e lilo i ke kaumaha.
Pehea e hiki ai iā ʻoe ke hoʻāla i nā hōʻailona maikaʻi ma kāu pūnaewele? Nui nā hōʻailona maikaʻi e hoʻohana ʻia e nā ʻenekini huli e hoʻoholo ai inā pono ke kūlana o kahi ʻāpana no kahi huaʻōlelo.
Hoʻohui i nā huaʻōlelo pili i ke poʻo inoa o ka ʻaoʻao pūnaewele (Title tag): ʻO ia ke ʻano o ka hoʻohui ʻana i nā huaʻōlelo i manaʻo ʻia i nā inoa inoa o kāu pūnaewele.
Hoʻohui i nā huaʻōlelo pili i nā hōʻailona wehewehe ma nā ʻaoʻao pūnaewele o kāu pūnaewele (Metadescription tag): E hoʻohui i kāu mau huaʻōlelo kikoʻī i nā wehewehe meta o kāu mau ʻaoʻao pūnaewele.
Hoʻohui i nā huaʻōlelo pili i nā poʻomanaʻo ʻaoʻao pūnaewele: Hoʻohui i nā huaʻōlelo i hoʻopaʻa ʻia i kāu mau poʻomanaʻo pūnaewele. E kaha i nā huaʻōlelo e like me ko lākou koʻikoʻi ma ka ʻaoʻao pūnaewele. (No ka laʻana, H1, H2, H3, etc.)
Manaʻo no kahi huaʻōlelo nui o 2-6%: Makemake ʻoe e hana i nā huaʻōlelo ma kahi o 2% o kāu ʻaoʻao pūnaewele. Hiki ke hana ʻia kēia me ka huaʻōlelo kumu mua a me nā huaʻōlelo pili.
Hoʻopuka i nā mea waiwai : ʻO ka mea hope loa, pono nā mea i paʻi ʻia ma ka pūnaewele i mea waiwai i ka mea hoʻohana. No laila e hoʻopili i ka mea hoʻohana me ka hoʻohana ʻana i nā poʻomanaʻo akamai, nā kikokikona, nā kiʻi a me nā wikiō e paipai iā lākou e noho ma ka ʻaoʻao pūnaewele a pili pū me ka ʻike o ka pūnaewele.